Den stora tråden om mat
-
Är något av en foodie. Är det inte klockor så är det mat jag följer på tuben.Tänkte att vi kan snacka mat här. Schyssta ställen att äta på. Vad har du ätit? Har du en grym stekpanna osv.
-
Tittar ofta på Taku på tuben. Sushi snubbe från San Fran. Äskar att fiska så det är riktigt kul att se grym mat bli fångad och lagad. https://www.youtube.com/c/OutdoorChefLife
-
-
Jag gillar gjutjärnspannor och har ett gäng från en ort inte långt ifrån Smålandsstenar. Men jag funderar på att byta ut hela basutrustningar. Finns det några mikro/affordable-alternativ som är very good enough?
-
@Sirengatto said in Den stora tråden om mat:
Jag gillar gjutjärnspannor och har ett gäng från en ort inte långt ifrån Smålandsstenar. Men jag funderar på att byta ut hela basutrustningar. Finns det några mikro/affordable-alternativ som är very good enough?
Själv kör jag mestadels kolstål från DeBuyer!Varför ska du byta ut gjutärnen? Dom håller ju hela livet.
-
@FOQ said in Den stora tråden om mat:
Själv kör jag mestadels kolstål från DeBuyer!Varför ska du byta ut gjutärnen? Dom håller ju hela livet.
Det var ett dåligt skämt, bara. Förlåt.Jag är vegetarian så jag mottager gärna tips på sådant. En favorit hos mig är spenat- och chevrépaj. Riktigt fin kombination.
-
@Sirengatto said in Den stora tråden om mat:
Det var ett dåligt skämt, bara. Förlåt.Jag är vegetarian så jag mottager hörna tips på sådant. En favorit hos mig är spenat- och chevrépaj. Riktigt fin kombination.
-
@Sirengatto said in Den stora tråden om mat:
Jag gillar gjutjärnspannor och har ett gäng från en ort inte långt ifrån Smålandsstenar. Men jag funderar på att byta ut hela basutrustningar. Finns det några mikro/affordable-alternativ som är very good enough?
Fick ju hjärtattack.... kommer drömma mardrömmar om Lilla My och stekpannor inatt
-
@FreakyLeo said in Den stora tråden om mat:
Fick ju hjärtattack.... kommer drömma mardrömmar om Lilla My och stekpannor inatt
Haha. Samma sak hände här!
-
Jag får väl fylla på med en vegetarisk lasagne som jag gjorde idag. Har testat den tidigare men är sjukt bra. Blev dessutom gjord på endast hemodlade grönsaker!Blev också mina egna padrones fyllda med ost, så jäkla gott!
Här är länken till receptet. Jag brukar köra med Västerbotten-ost för bästa effekt!https://www.ica.se/recept/linslasagne-med-ajvar-och-aubergine-724670/
-
Grymt @MaBrRiktigt kul med egna padrones! Är någon av dem stark?
@MaBr said in Den stora tråden om mat:
Jag får väl fylla på med en vegetarisk lasagne som jag gjorde idag. Har testat den tidigare men är sjukt bra. Blev dessutom gjord på endast hemodlade grönsaker!Blev också mina egna padrones fyllda med ost, så jäkla gott!
Här är länken till receptet. Jag brukar köra med Västerbotten-ost för bästa effekt! https://www.ica.se/recept/linslasagne-med-ajvar-och-aubergine-724670/
-
@FOQ said in Den stora tråden om mat:
Grymt @MaBrRiktigt kul med egna padrones! Är någon av dem stark?
Det är som rysk roulette, vissa är milda och andra är ruskigt starka. Jag vet inte om det är så att de kan korspollineras för jag har Aji och Rainbow i samma lilla växthus.
-
@MaBr said in Den stora tråden om mat:
Det är som rysk roulette, vissa är milda och andra är ruskigt starka. Jag vet inte om det är så att de kan korspollineras för jag har Aji och Rainbow i samma lilla växthus.
Jag tror en av tio ska vara starka, men aldrig fått en sån när jag köpt
ska lätt odlas! Odlar du nån mer chilli?
-
@FOQ said in Den stora tråden om mat:
Jag tror en av tio ska vara starka, men aldrig fått en sån när jag köpt ska lätt odlas! Odlar du nån mer chilli?
Nej, de man köper i affären är sällan starka och framförallt är de inte särskilt smakrika jämfört med de man odlar själv. Padrones växer som ett jäkla ogräs och jag brukar skörda 100-150st på en enda planta. Väl värt jobbet!I år så kör jag även Ananas-Aji, Basket of fire och Bolivian Rainbow.
-
@Sirengatto said in Den stora tråden om mat:
Det var ett dåligt skämt, bara. Förlåt.Jag är vegetarian så jag mottager gärna tips på sådant. En favorit hos mig är spenat- och chevrépaj. Riktigt fin kombination.
Kör oxå gjutjärn i alla stekjärnen. En riktigt instekt panna är ju fantastisk.gjutgäebsgrytar 5-8 liter till surdegsbakandet. Eller allt brödbakande för den delen. Rekommenderas!vi kör oxå veggo förutom när jag måste ta bort en tupp eller höna. En favvo som jag kom på nu när det pratades padrones är kort och gott padrones snabbt stekta i en god olivolja. Äts med lite annat plock och eventuellt en kall öl.
-
Äter mycket italienskt veg oxå.Pasta med pesto, gremolata, eller pasta ala norma med stekt aubergine, tomat och ricotta. Hemmagjord eller köpt färsk pasta tar det till nästa nivå i min bok. ”Risotto” på bönor med persilja, citron och parmesan är gott oxå. Shieeeet skulle kunna hålla på i evigheter, det märks att jag inte ätit middag än.Asiatiska köket skulle jag vilja utforska mer.
-
@FOQ said in Den stora tråden om mat:
Grymt @MaBrRiktigt kul med egna padrones! Är någon av dem stark?
Ser riktigt gott ut! Kul med hemmaodlat! Är ofta lite för sen med chilin (och tomaterna) men har börjat bli grym på att laga gott på gröna tomater.
-
@FOQ said in Den stora tråden om mat:
Är något av en foodie. Är det inte klockor så är det mat jag följer på tuben.Tänkte att vi kan snacka mat här. Schyssta ställen att äta på. Vad har du ätit? Har du en grym stekpanna osv.
Gött initiativ@FOQNu var det ett par år sedan jag flyttade men finns ju rätt många grymma matställen där nere i södern. Minns flera wow-upplevelser på olika syriska restauranger. Och indiska. God damn nu måste jag sluta skriva och gå och laga mat!
-
@Krillebrallan said in Den stora tråden om mat:
Gött initiativ@FOQNu var det ett par år sedan jag flyttade men finns ju rätt många grymma matställen där nere i södern. Minns flera wow-upplevelser på olika syriska restauranger. Och indiska. God damn nu måste jag sluta skriva och gå och laga mat!
Snyggt! Ge oss tips!Min favorit i Malmö är Bouchon. Inget lull bara vällagad fransk mat. Deras Onglet och bea är episk!
-
@Krillebrallan said in Den stora tråden om mat:
Ser riktigt gott ut! Kul med hemmaodlat! Är ofta lite för sen med chilin (och tomaterna) men har börjat bli grym på att laga gott på gröna tomater.
Jag börjar förodla i en hemmasnickrad odlingsstation i december till mars beroende på sort. Har byggt en självbevattning så fyller bara på vatten och näring en gång varannan vecka.